ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 26 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 26 ΜΕΤΑΝΑΣΤΡΙΩΝ που μετήχθησαν εκδικητικά από το κέντρο κράτησης Ελληνικού στα κρατητήρια της Πέτρου Ράλλη.

Από τον Σεπτέμβρη του 2016 ο διοικητής του στρατοπέδου συγκέντρωσης στο Ελληνικό  Δημήτρης Τέγος έχει απαγορεύσει τα επισκεπτήρια που πραγματοποιούσαν οι αλληλέγγυοι/ες στις έγκλειστες μετανάστριες. Έκτοτε, έχουν πραγματοποιηθεί μια σειρά παρεμβάσεων για την άρση αυτής της απαγόρευσης, με πιο πρόσφατη την δυναμική διαδήλωση στο κέντρο κράτησης το Σάββατο 14/1/17, όπου εκατοντάδες αλληλέγγυων ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές των έγκλειστων μεταναστριών.

Το κράτος, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (με κύριους πρωταγωνιστές τον υπουργό μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα και τον υπουργό Προ.Πο. Νίκο Τόσκα) και οι ανθρωποφύλακες ως αντίποινα στις πιέσεις του αλληλέγγυου κόσμου και στις αντιδράσεις των μεταναστριών, προχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής 15/1 στην απαγωγή και μεταφορά τους στο κολαστήριο – κρατητήρια της διεύθυνσης αλλοδαπών της Πέτρου Ράλλη (όπου εδρεύει και ο Αστ. Διευθυντής Κωνσταντίνος Λουζιώτης, ένας από τους βασικούς υπεύθυνους για την απαγόρευση των επισκεπτηρίων). Η μεταγωγή αυτή συνοδεύτηκε με τις ανάλογες απειλές από τους μπάτσους όπως “ελευθερία δε φωνάζατε; πηγαίντε τώρα σε μια κανονική φυλακή”.

Οι αγώνες των έγκλειστων μεταναστριών και η δυναμική των σχέσεων που χτίζονταν με τους αλληλέγγους βρίσκονται στο στόχαστρο κράτους και μπάτσων,με στόχο να μείνουν αόρατες τόσο οι μετανάστριες, όσο και οι άθλιες συνθήκες κράτησής τους. Ξεκαθαρίζουμε οτι θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μαζί με τα ταξικά μας αδέρφια για ελευθερία και αξιοπρέπεια μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακης.

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ

Συντονισμός Αναρχικών Κοινοτήτων Αγώνα Νότιας-Ανατολικής Αθήνας
Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών από τους πρόποδες του Υμηττού
Απόπυρα – αναρχική συλλογικότητα στην Ηλιούπολη
Αναρχική συλλογικότητα Parekura
Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη
https://sakana.espivblogs.net