Μικροφωνική αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους στο μετρό Δάφνης

Την Πέμπτη 2/4 πραγματοποιήθηκε μικροφωνική παρέμβαση αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας πολιτικούς κρατούμενους στο σταθμό μετρό της Δάφνης στην πλατεία Καλογήρων.

Μοιράστηκαν κείμενα, αναρτήθηκαν πανό, κολλήθηκαν αφίσες και διαβαζόταν κείμενο απο τη μικροφωνική σχετικά με την απεργία πείνας των πολιτικών κρατούμενων.

 

Ακολουθεί το κείμενο που μοιραζόταν και κάποιες φωτογραφίες από την παρέμβαση:

 

 

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ

Η μαζική απεργία πείνας που ξεκίνησε στις 2/3 μέσα στα τείχη των ελληνικών φυλακών είναι μια πράξη πολέμου. Με τη συμμετοχη του συνόλου των πολιτικών κρατούμενων αλλά και αρκετών αγωνιζόμενων φυλακισμένων, συγκροτείται ένα μέτωπο αγώνα που, μέσα απο την διαφορετικότητά του καθενός, στήνουν ένα συλλογικό ανάχωμα ενάντια στην κατασταλτική θωράκιση του ελληνικού κράτους, το νομικό-ποινικό οπλοστάσιο του αλλά και τα ίδια τα κολαστήρια των φυλακών. Οι κρατούμενοι μέσα απο τη μαχητική επιλογή και τα αιτήματα τους αντιστέκονται έμπρακτα:

– στην εγκληματοποίηση όσων επιλέγουν την ανατρεπτική πολιτική δράση και αμφισβητούν το κρατικό μονοπώλιο της βίας (κατάργηση “ειδικών αντιτρομοκρατικών νομοθεσιών” – τρομονόμων)

– στην ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων, της κοινωνικής αντιβίας και της κατασκευής κατηγοριών, με βάση αμφισβητούμενες επιστημονικές μεθόδους (κατάργηση κουκουλονόμου, κατάργηση των διώξεων με βάση το DNA)

– στις ειδικές συνθήκες κράτησης και την εξόντωση των πολιτικών κρατούμενων (βελτίωση συνθηκών κράτησης και κατάργηση των φυλακών τύπου Γ’)

– στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και των συντροφικών και συγγενικών σχέσεων των κρατουμένων (άμεση αποφυλάκιση των συγγενων μελών της ΣΠΦ)

– στην κρατική εκδικητικότητα (απελευθέρωση του Σ. Ξηρού για λόγους υγείας)

Η απεργία πείνας των κρατούμενων έρχεται να συμπέσει με τις επαναλαμβανόμενες εξεγέρσεις των φυλακισμένων μεταναστών μέσα στα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανα την επικράτεια, με αφορμή τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης και τις αυτοκτονίες συγκρατούμενών τους. Είτε φυλακές, είτε στρατόπεδα συγκέντρωσης, παραμένουν οι πιο βάρβαροι μηχανισμοί ελέγχου και διαχείρισης των εξαθλιωμένων κομματιών που γεννά το κράτος και οι διαχειριστές του.

Παρά τις κυβερνητικές εξαγγελίες και την γενικευμένη επιχείρηση κοινωνικής χειραγώγησης και ταξικής ειρήνευσης, οι αγώνες των κολασμένων “εντος των τειχών” μας θυμίζουν οτι η καπιταλιστική αναδιάρθρωση είναι εδώ, βαθαίνει και επεκτείνεται μέσα απο την ανάδειξη μιας νέας εθνικής και δημοκρατικής ομαλότητας. Ο αγώνας των φυλακισμένων μας θυμίζει οτι η βαρβαρότητα δεν εξανθρωπίζεται…ανατρέπεται.

 

ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ ΜΕ ΚΡΑΤΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΠΕΡΝΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

Συντονισμός αναρχικών κοινοτήτων αγώνα νότιας-ανατολικής Αθήνας

Ναμους αναρχική συλλογικότητα απο Ανω Γλυφάδα-Ελληνικό-Αργυρούπολη, αναρχική συλλογικότητα Απόπυρα στην Ηλιούπολη, Πρωτοβουλία αναρχικών-αντιεξουσιαστών απο τους πρόποδες του Υμηττού, Ελευθεριακό στέκι Πικροδάφνη